Even voorstellen

Mijn interesse in fotografie dateert al vanaf mijn kinderjaren. Een Kodak Instamatic was mijn eerste cameraatje. Op de middelbare school werd mijn interesse in fotografie serieuzer en kocht ik een Zenith E spiegelreflex. Samen met een vriend leerde ik met vallen en opstaan het fotograferen. Dit werd steeds serieuzer en onder invloed van een andere vriend leerde ik ook het dokawerk.Mijn volgende camera werd een Canon EF, later uitgebreid met een Canon AE1.  Ik heb mijn diploma reportage fotografie gehaald op de fotovakschool en ben fotonica gaan studeren in Den Haag. Ik werk niet als fotograaf, maar wel met optica. Tegenwoordig fotografeer ik analoog met een Hasselblad en digitaal met een Olympus 570UZ. Ik heb de spullen, ik heb de kennis, dus nu maar eens uit de techniek, en in het wezen van de foto: de inhoud die maakt of een foto je pakt of niet. Hoewel Digitaal veel voordeel biedt ten opzichte van  analoog, ligt mijn hart toch bij dat meer ambachtelijke: Voornamelijk zwart wit, maar ook wel kleur. Meer en meer wordt dit in een modern jasje gegoten. Na het ontwikkelen scan ik de negatieven en verwerk deze digitaal. Slecht af en toe duik ik de doka in om wat af te drukken.

Toevoeging 2012: Mijn verzameling camera’s is uitgebreid met een Elikon 4 en een FED4, russische camera’s die voor een habbekrats te koop zijn, en die de lol van het analoge fotograferen voor mij nog eens benadrukken.

Toevoeging 2014: Ik heb een Asahi Pentax 645 camera set gekregen!

Toevoeging 2015: De verzameling is wederom uitgebreid. Nu met een Hacoflex, gekregen van mijn zus en een Yashica electro 35cc. Dat is een mooie compact camera met een groothoek lens van 35mm.