World Photography Day

Dit is een prima gelegenheid om weer eens simpel met de Elikon4 te fotograferen. vaste sluitertijd van 1/125, je kunt diafragma instellen en afstand via de bekende symbooltjes. Bij mij in de buurt zijn ze flats aan het renoveren en daar kun je dus best wat fotograferen. Fomapan 400, ontwikkeld in HC110 1:50 voor 10 minuten.

World Pinhole Photography Day

Vandaag, 27 april, is het wereld pinhole fotografie dag. Het was de vijfde keer dat ik hieraan meedeed.

Dit is de inzending van dit jaar:

image0

De eerder inzendingen zijn hier terug te vinden:

inzending van 2013: 

2012: geen bruikbaar beeld
inzending van 2011:  Deze afbeelding is naar aanleiding van WPPD ook in het blad FOTO verschenen!
inzending van 2010:

Naast de inzending van vandaag heb ik nog wat meer foto’s gemaakt. Die van de koeien door het hek is toch nog leuk geworden!
image1

image2

image3

Mist

Ha, MIST! Dan komt daar zometeen mooi de zon doorheen en kan ik een mooie foto maken bij het kanaal of in het parkje. De zon kwam er deze ochtend niet doorheen, maar dat geeft niet. Lekker gewandeld in m’n nieuwe Icebreaker 260 baselayer met alleen een vest erover (Testje ivm Siberie) en dat gaat echt goed. De merinowol kriebelt niet, en zit lekker. Warm genoeg, ik moet er alleen voor zorgen dat m’n nek niet teveel afkoelt. Maar goed, toch ook wat foto’s gemaakt.
Techspec: Fomapan 400 in HC110, Distagon 50mm met oranje filter.image11

image4

image5

Beginnersfout

De titel had ook collage kunnen zijn en dan zou ik niets verteld hebben over een beginnersfout van mij….
Ik had net m’n Hasselblad toen we naar het Robin Hood Festival in Sherwood Forest gingen. Kodak TXP in 220 formaat en ja, hoe moest die ook al weer ingelegd worden? Be het fotograferen merkte ik dat het transport niet lekker liep en toen ik de film vol had en na het doorspoelen uit het magazijn haalde zag ik meteen dat hij verkeerd om ingelegd was. De betreffende film heeft nu een jaar of 9 in een laatje gelegen voordat ik toch maar besloot om hem te ontwikkelen. Zwaar onderbelicht, vanwege het belichten door de anti Halo laag heen, maar ook met verassend resultaat: Waar het transport haperde werden twee foto’s over elkaar genomen en dat geeft toch wel een heel leuk resultaat:

ABANDONEDIk voelde me een beetje een archeoloog die een verlaten stad binnenkomt. Meestal in warmere oorden, maar wie weet: Siberie is vast nog niet helemaal in kaart gebracht!