Breendonk

Fort Breendonk is een voormalig concentratiekamp in Belgie. Erg indrukwekkend. Het weer was grauw en regenachtig, heel af en toe een glimpje zon. Passend bij het onderwerp. Ik had mijn FED 4 meegenomen, geladen met Kodak Tri-x.
De belichtingsmeter gaf 1/60 bij 5.6 en dat leek mij aardig te kloppen. Film 8 minuten ontwikkeld in HC110 om wat meer contrast te krijgen, maar de negatieven kwamen er zwaar gedekt met weinig contrast uit. Later bij de abdij van postel gaf de belichtingsmeter nog steeds 1/60 bij 5.6 maar daar gebruikte ik de “sunny 16 regel” met helaas ongeveer hetzelfde resultaat: zwaar gedekt en weinig contrast. Die foto’s in een volgende post.
Wat wel goed ging is het drogen in spiritus.

Het resultaat:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.